De Blije BloemkoolOver ons

Ik ben Patricia Roodenburg. Ik houd van lekker én gezond eten. En dat maak ik ook met veel plezier voor jou.

De bloemkool is voor mij de meest veelzijdige groente. Je kan er echt vanalles mee maken. Van rijst tot puree. En van quiche tot soep. Het is zeker niet mijn enige, maar waarschijnlijk wel mijn belangrijkste ingrediënt. Vandaar de vernoeming. Als eretitel van het bedrijf.

Voor veel mensen om mij heen is het een uitdaging om gezond(er) te eten. Enerzijds omdat overal verstopte suikers en andere dikmakers in zitten. En anderzijds is het uitdagend om vers koken te combineren met een druk leven. Ik wil graag helpen. Ik houd van koken. Het is zeker niet mijn missie om jou te vertellen hoe je moet leven. Ik wil je gewoon laten proeven dat gezond eten heel erg lekker is. En ik wil dat je weet dat er altijd een gezonde(re) variant is van dat wat jij lekker vindt!

Meer over mijn kookkunsten

Bekijk het weekmenu

Ik ben geen heilig boontje

Fit ouder worden kan echt. Ik geloof er in dat je tot ongekende prestaties kunt komen als je fit bent en lekker in je vel zit. En een gezonde leefstijl is mijn belangrijkste ingrediënt. Maar ik ben geen heilig boontje. Ik geniet ook van guilty pleasures zoals een patatje oorlog of een wijntje.

Maar ik ben wel gestopt met roken, gematigd met alcohol en gestart met (overwegend) suikervrij en koolhydraatbewust eten. Ik geloof er in dat je niks hoeft te laten als je voor minstens 80% gezond eet. En beweegt. Ook dat helpt enorm om fit en gezond te blijven.

Gezond, lekker en betaalbaar

Ik wil dat de maaltijden van de Blije Bloemkool betaalbaar zijn. Het imago dat gezond eten duur is, is deels waar. Soms is een onbewerkte, biologische variant niet te betalen. Dan maak ik een andere keuze. Het gaat om balans. Hoe dan ook. Ik beloof: onze menu’s zijn echt gezond, heel erg lekker en goed betaalbaar. Maar oordeel vooral zelf. Ik ben heel benieuwd wat het voor jou kan doen.

Hoe is de Blije Bloemkool ontstaan?

Iemand die ziek is, wil maar 1 ding: gezond zijn. Ook ik heb dit mogen ervaren met zware endometriose en een hernia waardoor ik een half jaar lang krom liep. Als de meest simpele dingen in het leven ineens niet meer vanzelf gaan, besef je hoe belangrijk een gezond lijf is. Ik gun dit mezelf. En ik gun het anderen ook.

Zie wat jij voor jezelf kunt doen!

Mijn relatie met eten

Ik lustte vroeger bijna niks. Doperwtjes en gebakken aardappeltjes. Liefst met pindasaus. Dat veranderde toen ik in de keuken van La Place ging werken. Ik was toen 16. Als je kookt, moet je proeven. Inmiddels zijn we 25 professionele foodhorecajaren verder en lust ik (bijna) alles. En ik maak het vaak liever zelf dan dat ik uit eten ga. Dan weet ik tenminste zeker dat het helemaal op (mijn) smaak is.

 

Leuk dat je hier bent in ieder geval. Cheers! Dat we allemaal maar fitte en vitale bejaarden mogen worden!

Vragen?

Stel ze hier